Ga naar de inhoud


OVER ONS

Sesar is de jeugdtoneelschool van Leidsche Rijn.

Sesar toneel is al vanaf 2011 dé toneelschool in Leidsche Rijn voor en door kinderen tussen 4 en 18 jaar.

We bieden kinderen een veilige en vertrouwde omgeving om vrij en vrolijk toneel te leren spelen. Want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam, en kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen door optreden voor publiek. Al onze lessen worden gegeven door professionele dramadocenten.

De voorstellingen van onze productiegroepen zijn vaak gebaseerd op bestaande verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje steken. En dit allemaal onder leiding van een professionele regisseur.

Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart.

Bij Sesar speelt iedereen een rol!

De figuranten in dit seizoen

Bij ons zijn de kinderen altijd onze hoofdrolspelers. Voor hen doen we het allemaal. Maar wie er achter de schermen werken, willen we jullie ook laten zien. 

Onze naam ‘Sesar toneel’

Aanvankelijk noemden wij onszelf ‘jeugdtheatergroep Leidsche Rijn’. Maar al snel vonden we deze naam nogal saai! We bedachten Sesar, een stoere naam, die lijkt op de naam van keizer Julius ‘Caesar’. Deze Romeinse veldheer heeft zijn leger ooit in ons gebied gebracht en heeft hier allerlei bijzondere voorwerpen achtergelaten. Denk maar aan het Romeinse schip in het Castellum. Dat maakt van onze wijk Leidsche Rijn een unieke wijk met een rijke geschiedenis. ‘Julius Caesar’ is daarnaast ook een toneelstuk van een van de beste toneelschrijver aller tijde: William Shakespeare. We vonden de naam dus goed passen bij onze toneelgroep.

Natuurlijk schrijven we Sesar dan op een makkelijke manier. Dan kunnen kinderen het ook goed lezen en schrijven.

Ik zit hier al jaren op toneelles en het blijft zo ontzettend leuk! De regisseurs zijn ontzettend lief en kunnen alles heel goed uitleggen. Ze geven ook goede tips om je ook echt goed te kunnen ontwikkelen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en ben nu ook minder bang om voor meer dan honderd mensen te spreken. Ook heb ik mezelf heel goed leren kennen.
CARMEN
Ik volg hier al jaren met veel plezier toneelles, ik kwam als kleine jongen aan en heb me nu ontwikkeld tot iemand die niet bang is om te schitteren voor een publiek dat soms wel bestaat uit meer dan 100 (!) personen. Mijn tip: hou je van acteren of ben je een beetje verlegen? Kom dan bij Sesar! Een leuke groep, leuke mensen en leuke regisseurs.
Quinten