OVER ONS

Sesar’ is de jeugdtheaterschool van Leidsche Rijn.

Sesar toneel is al 10 jaar dé toneelschool in Leidsche Rijn voor en door kinderen tussen 4 en 18 jaar.

We bieden kinderen een veilige en vertrouwde omgeving om vrij en vrolijk toneel te leren spelen. Want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam, en kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen door optreden voor publiek. Al onze lessen worden gegeven door professionele dramadocenten.

De voorstellingen van onze productiegroepen zijn vaak gebaseerd op bestaande verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje steken onder leiding van een professionele regisseur.

Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart.

Bij Sesar speelt iedereen een rol!

Onze naam ‘Sesar toneel’

Aanvankelijk noemden wij onszelf ‘jeugdtheatergroep Leidsche Rijn’. Maar al snel vonden we dit toch een weinig aansprekende en inspirerende naam. We bedachten Sesar. Geïnspireerd op ‘keizer Julius Caesar’, die waarschijnlijk niet in levenden lijve, maar toch zeker in ‘spirit’ in ons gebied aanwezig is geweest in de Romeinse tijd. In Leidsche Rijn zijn nog heel veel voorwerpen en materialen uit de tijd van Caesar te vinden. Dat maakt van onze wijk Leidsche Rijn een hele unieke wijk met een rijke historie. ‘Julius Caesar’ is daarnaast ook een toneelstuk een van de beste toneelschrijver aller tijde: William Shakespeare. En natuurlijk schrijven we Sesar dan op zo’n manier dat kinderen het makkelijk kunnen lezen en uitspreken.

Ik zit hier al jaren op toneelles en het blijft zo ontzettend leuk! De regisseurs zijn ontzettend lief en kunnen alles heel goed uitleggen. Ze geven ook goede tips om je ook echt goed te kunnen ontwikkelen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en ben nu ook minder bang om voor meer dan honderd mensen te spreken. Ook heb ik mezelf heel goed leren kennen.
CARMEN
Ik volg hier al jaren met veel plezier toneelles, ik kwam als kleine jongen aan en heb me nu ontwikkeld tot iemand die niet bang is om te schitteren voor een publiek dat soms wel bestaat uit meer dan 100 (!) personen. Mijn tip: hou je van acteren of ben je een beetje verlegen? Kom dan bij Sesar! Een leuke groep, leuke mensen en leuke regisseurs.
Quinten