Meteen naar de inhoud


Jota 6 tot 8 jaar

Bibliotheek
LRC

Lijkt het je cool om even in de huid van iemand anders te kruipen en vind je het supertof om op te treden voor publiek? Tijdens de toneellessen van Sesar toneel leer je hoe je je stem goed kan gebruiken op het toneel, hoe je teksten kan bedenken en onthouden, hoe je met anderen samen speelt en vooral hoe je plezier kan hebben met toneel! We bieden de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving om vrij en vrolijk toneel te spelen. Want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam, en kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen door optreden voor publiek. De lessen worden gegeven door een ervaren theaterdocent. 

Geïnspireerd door boeken en verhalen uit de bieb maken we een kleine voorstelling voor ouders, familie en vrienden.

Zin om mee te doen? Meld je aan voor een proefles.

Wie: 6 tot 8 jaar
Type: lesgroep
Tijd:  woensdag 15:45 tot 16:45 uur
Wat:  12 lessen 
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  €85,-

Na de (gratis) proefles geven de kinderen aan of ze door willen met de lessen

Let op deze groep is vol, je kan je wel alvast aanmelden voor een proefles in januari 2024

Planning 

27 (proefles) september 2023
4, 11, 25 oktober 2023
1, 8, 15, 22, 29 november 2023
6, 13, 20 december 

In de laatste les van de lessenreeks speelt de groep een korte voorstelling voor ouders, familie en vrienden. Zo kunnen de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en oefenen ze met optreden voor publiek. 
DOCENT

Isa

Hoi hoi! Mijn naam is Isa Gardien. Ik ben een 22 jarige Alkmaarse kaaskop die momenteel in Utrecht woont.

Ik doe nu de opleiding tot docerend theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Maar bezig zijn met theater gaat nog veel verder door dan alleen mijn opleiding. Zo geef ik lessen aan kinderen en jongeren en ik speel in educatie voorstellingen voor middelbare scholen.

Theater is voor mij op een respectvolle manier gesprekken met elkaar aangaan, naar elkaar luisteren en elkaar leren kennen op een artistieke manier. Voor mij zit de betovering van theater in het delen van gedachtes, opgaan in een onderwerp en samen tot een theatraal werk komen. Ik ben een begeleidende maker en docent en werk dus graag met de input van een groep. Samen ontdekken. Maar bovenal, samen plezier maken.

DOCENT

Emmely

Hoi, ik ben Emmely Smit en sinds ik klein ben, vind ik dansen en zingen altijd al helemaal te gek. Na een HBO geprobeerd te hebben, besloot ik toch maar mijn hart te volgen en een musicalopleiding te volgen.

Afgelopen jaar ben ik dan ook afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts als Musicalperformer. Ik heb tijdens mijn opleiding verschillende stages gedaan waarbij is les gaf aan kinderen en daarbij is mijn passie gaan groeien voor het lesgeven.

Ik vind het belangrijk dat de toneelles een plek is waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en plezier kan beleven. Ook wil ik het beste uit iedereen halen door te kijken naar ieders persoonlijke talenten en eigenschappen, zodat deze ingezet kunnen worden tijdens het toneelspelen..