Ga naar de inhoud


ROMEO 4-5 Jaar

Bibliotheek LRC

Romeo is onze beginnersgroep, speciaal voor kinderen die nog niet eerder toneelles hebben gevolgd. Onder begeleiding van een ervaren theaterdocent maken de kinderen spelenderwijs kennis met toneelspelen. Er zullen veel spelletjes gespeeld worden waardoor de kinderen steeds vrijer worden in het (samen)spel en zichzelf steeds meer durven te laten zien. De kinderen ontdekken hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen en vooral het plezier van het toneelspelen met elkaar! 

We creëren een veilige en vertrouwde omgeving, want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam.

Zin om mee te doen? Meld je aan voor een proefles.

Wie: 4 tot 5 jaar
Type: lesgroep
Wanneer:
  zaterdag
Tijd:  10:15 – 11:00 uur
Wat:  12 lessen
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten: €70,- 

Planning

20 (proefles), 27 januari 2024
3, 10 februari 2024
2, 9, 16, 23, 30 maart 2024
6, 13, 20 april 2024

We sluiten de lessenreeks af me een kijkles voor ouders, broers en zussen.

DOCENT

Sydney

Ik ben Sydney Kuipers. Van kinds af aan ben ik al bezig met theater en musical. Ik ben op mijn 7e gestart met musicallessen en heb in verschillende amateurproducties gespeeld. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege in Amsterdam als audiovisueel specialist. Dat betekent dat ik filmmaker ben. Als filmmaker moet je ook goed weten hoe je moet toneelspelen, hoe mensen acteren. Daar heb ik op het Mediacollege veel over geleerd.

Zelf ben ik altijd met theater bezig geweest. Ik ken dus ook veel leuke oefeningen om te doen en ben ervaren in het bedenken en maken van een toneelstuk. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennismaken met theater, en dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en ook lekker gek durven te zijn. Ik werk vooral spelenderwijs aan het inleven in emoties zoals ‘ blij zijn, bang, verdrietig en ook boos.’ Ook leer ik kinderen om de hele ruimte waarin we spelen te gebruiken en ook om goed te luisteren naar elkaar om samen een mooi verhaal te maken.

DOCENT

Marloes

 

 

Ik ben Marloes Oosterwegel. Als klein meisje was ik altijd een beetje verlegen en stil, maar zodra ik op een podium mocht staan om te dansen, zingen of acteren kwam ik altijd helemaal tot bloei. Theater heeft veel voor mij betekend als persoon, en daarom vind ik het zo mooi dat ik dat nu ook op kinderen mag overbrengen. Voor mij is het belangrijk dat kinderen niet bang zijn om zichzelf te zijn, en lekker hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ik geniet er dan ook enorm van als kinderen zelf met leuke ideeën komen en ik probeer dat in de lessen ook te stimuleren. Daarbij is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat de kinderen plezier hebben en op speelse wijze kennis kunnen maken met theater.