Ga naar de inhoud

Kappa 9-12 jaar

Bibliotheek
Leidsche Rijn Centrum

Lijkt het je cool om even in de huid van iemand anders te kruipen en vind je het supertof om op te treden voor publiek? Tijdens de toneellessen van Sesar toneel leer je hoe je je stem goed kan gebruiken op het toneel, hoe je teksten kan bedenken en onthouden, hoe je met anderen samen speelt en vooral hoe je plezier kan hebben met toneel! We bieden de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving om vrij en vrolijk toneel te spelen. Want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam, en kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen door optreden voor publiek. De lessen worden gegeven door een ervaren theaterdocent. 

Geïnspireerd door boeken en verhalen uit de bieb maken we een kleine voorstelling voor ouders, familie en vrienden.

Zin om mee te doen? Meld je aan voor een proefles.

Wie:9 tot 12 jaar
Type: lesgroep
Tijd:  woensdag 16:45 tot 17:45 uur
Wat:  12 lessen 
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  €85,-

 

Planning  

17 (proefles), 24, 31 januari 2024
7, 14, 28 februari 2024
6, 13, 20, 27 maart 2024
3, 10 april 2024

In de laatste les van de lessenreeks speelt de groep een korte voorstelling voor ouders, familie en vrienden. Zo kunnen de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en oefenen ze met optreden voor publiek. 

DOCENT

Emmely

Hoi, ik ben Emmely Smit en sinds ik klein ben, vind ik dansen en zingen altijd al helemaal te gek. Na een HBO geprobeerd te hebben, besloot ik toch maar mijn hart te volgen en een musicalopleiding te volgen.

Afgelopen jaar ben ik dan ook afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts als Musicalperformer. Ik heb tijdens mijn opleiding verschillende stages gedaan waarbij is les gaf aan kinderen en daarbij is mijn passie gaan groeien voor het lesgeven.

Ik vind het belangrijk dat de toneelles een plek is waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en plezier kan beleven. Ook wil ik het beste uit iedereen halen door te kijken naar ieders persoonlijke talenten en eigenschappen, zodat deze ingezet kunnen worden tijdens het toneelspelen..

DOCENT

Nils

Hoi! Ik ben Nils. Die ene ‘leuke’ docent waar leerlingen het altijd over hebben. Een theatermaker die altijd de grenzen op zoekt. Én een acteur die graag met bakken energie op het podium staat.

Mijn passie ligt bij jeugdtheater. De meest belonende tak van theater. Nergens krijg ik meer energie van, dan jeugdtheater maken met jeugd. Of ik nou voor de klas sta of een productie mag regisseren, het is altijd een feestje. Ik vind niks mooier dan kinderen die stralen op het podium vol zelfvertrouwen en plezier.

Mijn droom? Nog heel veel voorstelling maken met jeugd én voor jeugd. Van grote producties die spelen op de grootste podia, tot kleine interne presentaties voor ouders. Het maakt me niet uit, zolang ik maar theater kan maken met mijn favoriete doelgroep.

(foto is gemaakt door @Jaflu)