6 tot 8 jaar

Bibliotheek
LEIDSCHE RIJN CENTRUM

In september 2021 start een nieuwe lesreeks in Leidsche Rijn Centrum, bij de bibliotheek. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Zij zetten met een ervaren dramadocent de eerste stappen in de theaterwereld. De kinderen ervaren vooral het plezier van samen toneelspelen. Ze leren ook spelenderwijs meer te laten zien van zichzelf: hoe klink ik, hoe beweeg ik op het toneel en hoe maken we samen een toneelstuk.

Want toneelspelen is leuk en ook best spannend!

De kinderen gaan tijdens de laatste les een presentatie geven voor de ouders. Op deze manier krijgen zij ervaring met het spelen voor publiek. En voor ouders, familie en vrienden is het leuk om te zien wat ze hebben geleerd. 

Voor wie is deze groep geschikt?

De groep is bedoeld voor kinderen die op feestjes altijd alle aandacht krijgen met een optreden tussen de schuifdeuren. Maar ook voor kinderen die verlegen zijn en het bijvoorbeeld moeilijk vinden om voor de klas een spreekbeurt te houden. Voor al deze kinderen is toneelspelen een hele leuke en leerzame hobby. Want je leert hoe je het publiek kunt vermaken, maar ook hoe je stevig en vol vertrouwen voor een groep kan staan.

Sesar biedt altijd een veilige ‘speel’omgeving en geeft persoonlijke aandacht aan ieder kind.

Bij Sesar speelt iedereen een rol! 

Zin om mee te doen? Meld je aan voor een proefles in september 2021

Wie: 6 tot 8 jaar
Type: lesgroep
Tijd:  woensdag van 15:30 tot 16:30 uur
Wat:  12 lessen 
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  €80 (€70 voor leden van bibliotheek Utrecht). Na de (gratis) proefles geven de kinderen aan of ze door willen met de lessen

Planning:

15 (proefles), 22, 29 september 2021

6, 13, 27 oktober 2021

3, 10, 17, 24 november 2021

1, 8, 12 december 2021 (eindvoorstelling)

Aan het eind van de lessenreeks geeft de groep een voorstelling voor ouders, broers en zussen. Zo kunnen de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en oefenen ze met optreden voor publiek.