4-6 Jaar

VLEUTERWEIDE

We starten in maart 2021 een nieuwe lesreeks voor de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Zij zetten spelenderwijs de eerste stappen in de theaterwereld onder leiding van een ervaren dramadocent. De kinderen ervaren vooral het plezier van het toneelspelen met elkaar en durven zichzelf steeds meer te laten zien. Onderstaand de informatie en de planning. Er is 1 proefles voor nieuwelingen.

Wie: 4 tot 6 jaar
Wanneer:
  zaterdag
Tijd:  11:30 – 12: 30 uur
Wat:  12 lessen
Waar:  CultuurCampus, Burchtpoort 5 Vleuterweide
Kosten:  € 80,- 

Planning:

We starten op 20 maart met les in de buitenlucht

20 (proefles), 27 maart 2021
3, 10, 17, 24 april 2021
15, 22, 29 mei 2021
5, 12, 19 juni 2021
We sluiten de lessenreeks af met een korte voorstelling in de laatste les op 19 juni.

DOCENT

Sydney

Ik ben Sydney Kuipers. Van kinds af aan ben ik al bezig met theater en musical. Ik ben op mijn 7e gestart met musicallessen en heb in verschillende amateurproducties gespeeld. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege in Amsterdam als audiovisueel specialist. Dat betekent dat ik filmmaker ben. Als filmmaker moet je ook goed weten hoe je moet toneelspelen, hoe mensen acteren. Daar heb ik op het Mediacollege veel over geleerd.

Zelf ben ik altijd met theater bezig geweest. Ik ken dus ook veel leuke oefeningen om te doen en ben ervaren in het bedenken en maken van een toneelstuk. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennismaken met theater, en dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en ook lekker gek durven te zijn. Ik werk vooral spelenderwijs aan het inleven in emoties zoals ‘ blij zijn, bang, verdrietig en ook boos.’ Ook leer ik kinderen om de hele ruimte waarin we spelen te gebruiken en ook om goed te luisteren naar elkaar om samen een mooi verhaal te maken.

DOCENT

Marloes

Ik ben Marloes Oosterwegel. Als klein meisje was ik altijd een beetje verlegen en stil, maar zodra ik op een podium mocht staan om te dansen, zingen of acteren kwam ik altijd helemaal tot bloei. Theater heeft veel voor mij betekend als persoon, en daarom vind ik het zo mooi dat ik dat nu ook op kinderen mag overbrengen. Voor mij is het belangrijk dat kinderen niet bang zijn om zichzelf te zijn, en lekker hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ik geniet er dan ook enorm van als kinderen zelf met leuke ideeën komen en ik probeer dat in de lessen ook te stimuleren. Daarbij is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat de kinderen plezier hebben en op speelse wijze kennis kunnen maken met theater.