4-6 Jaar

Leidsche Rijn Centrum

In mei 2021 start er een nieuwe groep voor kinderen van 4 tot 6 jaar in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Zij zetten spelenderwijs de eerste stappen in de theaterwereld onder leiding van een ervaren dramadocent. De kinderen ervaren vooral het plezier van het toneelspelen met elkaar en durven zichzelf steeds meer te laten zien. Op zaterdag 22 mei is er een proefles.

Wie: 4 tot 6 jaar
Wanneer:
  zaterdag
Tijd:  10:00 – 11:00 uur
Wat:  6 lessen
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  € 40,- (€ 5 korting voor leden van bibliotheek Utrecht). Na de (gratis) proefles geven de kinderen aan of ze door willen met de lessen

Planning: 
22 (proefles), 29 mei 2021
5, 12, 19, 26 juni 2021

We sluiten de lessenreeks af met een korte voorstelling in de laatste les op 26 juni.

DOCENT

Sydney

Ik ben Sydney Kuipers. Van kinds af aan ben ik al bezig met theater en musical. Ik ben op mijn 7e gestart met musicallessen en heb in verschillende amateurproducties gespeeld. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege in Amsterdam als audiovisueel specialist. Dat betekent dat ik filmmaker ben. Als filmmaker moet je ook goed weten hoe je moet toneelspelen, hoe mensen acteren. Daar heb ik op het Mediacollege veel over geleerd.

Zelf ben ik altijd met theater bezig geweest. Ik ken dus ook veel leuke oefeningen om te doen en ben ervaren in het bedenken en maken van een toneelstuk. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennismaken met theater, en dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en ook lekker gek durven te zijn. Ik werk vooral spelenderwijs aan het inleven in emoties zoals ‘ blij zijn, bang, verdrietig en ook boos.’ Ook leer ik kinderen om de hele ruimte waarin we spelen te gebruiken en ook om goed te luisteren naar elkaar om samen een mooi verhaal te maken.

DOCENT

Tessa

Mijn naam is Tessa Kraijer. Van kleins af aan speel ik al toneel en ik kan niet wachten om nu anderen te leren spelen. Daarom ben ik sinds kort begonnen aan de opleiding tot docent theater. 

Ik vind het geweldig om verhalen te maken op alle mogelijke manieren. In tekst, met video, fotografie of muziek. Tijdens mijn studie Journalistiek kon ik me hier verder in ontwikkelen, maar theater bleef me trekken. Ik vind het leuk om spelenderwijs op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Theater combineren met andere kunstvormen of misschien met het publiek ter plekke iets maken. In het theater mag en kan alles. Niets is te gek. Ik vind het dan ook leuk om kinderen en volwassenen zelf met ideeën te laten komen en zo samen op ontdekkingstocht te gaan.