4-6 Jaar

Leidsche Rijn Centrum

Kruip je graag in de huid van iemand anders? Prins, prinses? Of liever ridder, dokter of astronaut? Bij Sesar toneel kan je even doen alsof je iemand anders bent. Onder begeleiding van een ervaren theaterdocent maken de kinderen op speelse wijze kennis met toneelspelen. Door middel van (samen)spel en beweging leren de kinderen over de kracht van de verbeelding en fantasie. In een veilige en vertrouwde omgeving, want toneelspelen is leuk, spannend en leerzaam en kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen door optreden voor publiek. 

 

Geïnspireerd door de boeken en verhalen uit de bieb maken we een kleine voorstelling voor ouders, broers en zussen.  

 

Zin om mee te doen? Meld je aan voor een proefles in januari 2022

Wie: 4 tot 6 jaar
Type: lesgroep
Wanneer:
  zaterdag
Tijd:  10:00 – 11:00 uur
Wat:  12 lessen
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  €80,- (€70,- voor leden van bibliotheek Utrecht). Na de (gratis) proefles geven de kinderen aan of ze door willen met de lessen.

Proefles zaterdag 15 januari 2022 10:00-11:00

Planning:

(proefles)15, 22, 29 januari 2022

5, 12, 19 februari 2022

12, 19, 26 maart 2022

2, 3, 10 (laatste les + eindpresentatie) april 2022

**********

Planning lessen najaar 2021
18, 25, september 2021
2, 9, 30 oktober 2021
6, 13, 20, 27 november 2021
4, 11, 12 december 2021

Aan het eind van de lessenreeks geeft de groep een voorstelling voor ouders, broers en zussen op zondag 12 december. Zo kunnen de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en oefenen ze met optreden voor publiek.

DOCENT

Sydney

Ik ben Sydney Kuipers. Van kinds af aan ben ik al bezig met theater en musical. Ik ben op mijn 7e gestart met musicallessen en heb in verschillende amateurproducties gespeeld. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege in Amsterdam als audiovisueel specialist. Dat betekent dat ik filmmaker ben. Als filmmaker moet je ook goed weten hoe je moet toneelspelen, hoe mensen acteren. Daar heb ik op het Mediacollege veel over geleerd.

Zelf ben ik altijd met theater bezig geweest. Ik ken dus ook veel leuke oefeningen om te doen en ben ervaren in het bedenken en maken van een toneelstuk. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennismaken met theater, en dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en ook lekker gek durven te zijn. Ik werk vooral spelenderwijs aan het inleven in emoties zoals ‘ blij zijn, bang, verdrietig en ook boos.’ Ook leer ik kinderen om de hele ruimte waarin we spelen te gebruiken en ook om goed te luisteren naar elkaar om samen een mooi verhaal te maken.

DOCENT

MarloesIk ben Marloes Oosterwegel. Als klein meisje was ik altijd een beetje verlegen en stil, maar zodra ik op een podium mocht staan om te dansen, zingen of acteren kwam ik altijd helemaal tot bloei. Theater heeft veel voor mij betekend als persoon, en daarom vind ik het zo mooi dat ik dat nu ook op kinderen mag overbrengen. Voor mij is het belangrijk dat kinderen niet bang zijn om zichzelf te zijn, en lekker hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ik geniet er dan ook enorm van als kinderen zelf met leuke ideeën komen en ik probeer dat in de lessen ook te stimuleren. Daarbij is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat de kinderen plezier hebben en op speelse wijze kennis kunnen maken met theater.