4-6 Jaar

Leidsche Rijn Centrum

 

In september 2021 start er een nieuwe groep voor kinderen van 4 tot 6 jaar in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Zij zetten spelenderwijs de eerste stappen in de theaterwereld onder leiding van een ervaren dramadocent. De kinderen ervaren vooral het plezier van het toneelspelen met elkaar en durven zichzelf steeds meer te laten zien. 

 

Wie: 4 tot 6 jaar
Wanneer:
  zaterdag
Tijd:  10:00 – 11:00 uur
Wat:  6 lessen
Waar:  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Kosten:  € 40,- (€ 5 korting voor leden van bibliotheek Utrecht). Na de (gratis) proefles geven de kinderen aan of ze door willen met de lessen

Planning: 
start in september 2021

We sluiten de lessenreeks af met een korte voorstelling in de laatste les.

DOCENT

Sydney

Ik ben Sydney Kuipers. Van kinds af aan ben ik al bezig met theater en musical. Ik ben op mijn 7e gestart met musicallessen en heb in verschillende amateurproducties gespeeld. Ik ben afgestudeerd aan het Mediacollege in Amsterdam als audiovisueel specialist. Dat betekent dat ik filmmaker ben. Als filmmaker moet je ook goed weten hoe je moet toneelspelen, hoe mensen acteren. Daar heb ik op het Mediacollege veel over geleerd.

Zelf ben ik altijd met theater bezig geweest. Ik ken dus ook veel leuke oefeningen om te doen en ben ervaren in het bedenken en maken van een toneelstuk. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kennismaken met theater, en dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en ook lekker gek durven te zijn. Ik werk vooral spelenderwijs aan het inleven in emoties zoals ‘ blij zijn, bang, verdrietig en ook boos.’ Ook leer ik kinderen om de hele ruimte waarin we spelen te gebruiken en ook om goed te luisteren naar elkaar om samen een mooi verhaal te maken.